About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Thursday, February 12, 2015

QUOTE of the day: Do appreciate your life

Hai morning everyone!! Lets start our chill morning day with a nice quote..

Quote of the day

QUOTE of the day:
Do appreciate your life while you were still breathing

What does it mean by ''your life''. Well its simple, '' LIFE '' is all about:

yourself
families and relatives
friends, housemate, officemate, neighbours
hobbies, fashion taste, favourite food and sports, travels, works, study
what do you like or hate

Do appreciate them neither its good or bad.
Because every little things happen there will always have a reason :D

Saturday, February 7, 2015

Baby Asyraf is fishing

Rasa macam dah lama tak tepek gambar budak ni.. Sibuk betul hari ni main mancing-mancing. Antara banyak-banyak gambar, ada la beberapa keping yang tak goyang dan blur. Nak tangkap gambar dia memang menguji kesabaran betul.. Huhu

tak dapat ikan pun

Gerak sini.. Gerak sana. Alolo.. Anak mama sorang ni. Hp mama dah lah tak canggih mana. Stabiliser tak cukup kuat gitu.. Tunggu la nanti mama beli hp yang ada stabiliser yang tinggi.. Senang juga nak selfie @ syok sendiri :p

Friday, February 6, 2015

Tech Titan Pendrive 8GB - RM12.00 Giant Hypermarket

N beli pendrive brand Tech Titan ni minggu lepas.

Tech Titan / 8G / USB 2.0 / RM12.00 / Giant Hypermarket

N memang berkenan dengan pendrive ni sejak tengok kawan N guna. Sangat kecik dan comel.

Tech Titan PenDrive 8GB, RM12.00

Dan oleh kerana ianya comel, pendrive ni perlu diikatkan tali supaya tak tercicir. Pendrive ni takder penutup, jadi kena pandai simpan supaya habuk tak masuk.

Harganya lagi murah dari harga brand PenDrive yang N beli bulan sudah. Harga asal dia RM12.99, Diskaun seringgit :D

Tech Titan PenDrive 8GB, RM12.00

Koleksi Pendrive yang ada dalam simpanan. 

Tech Titan PenDrive 8GB, RM12.00

Bermula dari kiri:

Toshiba / 2G / RM65.00

N beli masa zaman Diploma dulu, tahun 2007 kalau tak silap. Mahai betul regenya, padahal 2G je pun.

Kingston / 8G / RM15 / Kawan

Ni beli dengan kawan 2 tahun lepas. Harga pendrive dah makin murah :D

Kingston / 16G / RM25 / Kawan

Ni pun sama beli dengan kawan juga, murah murah..

PenDrive / 8G / USB 2.0 / RM13.00 / Giant Hypermarket

Tech Titan / 8G / USB 2.0 / RM12.00 / Giant Hypermarket

Kesimpulannya harga barangan electronik/IT ni dari masa ke semasa dah makin murah. Agaknya lagi 20 tahun akan datang berapakah nilai 8G pendrive??

Thursday, February 5, 2015

Slices of bread with spread of pineapple jam to kick my day!!

Haii.. hai.. Salam pagi semua. Sejak dua menjak ni malas betul N nak berblog. Asal buka blog je duk mengadap dashboard tak sudah. Blog pun dah jarang sekali ada entry baru. Bukan takder cerita, cumanya takder semangat nak menulis. Tetiba je perasaan berblog dah ke laut. Cuba juga blogwalking pasal kes macam N ni. Memang jumpa beberapa blog. Dah habis baca barulah ada rasa semangat sikit nak berblog. Jadi pagi ni kembalilah mood edit gambar untuk jadi penyeri dalam entry :D.

Okay, today i'm having slices of bread with pineapple jam to kick my ''tired to be'' day. Hari ni ada test praktikal from 11 am - 5 pm and can imagine what am i going to be at the end of the working hours.. Toyee je nanti :(

Bread with Pineapple Jam

Slices of bread will help my day.. Bran and WheatGerm from Gardenia RM2.40 . 

I love fiber bread because it has texture and good for our digestion :D

Bread with Pineapple Jam

Jem nenas / Pineapple jam from Lady's Choice.. Promo price at Giant RM2.50 from RM4++

N tak suka jem nenas sebenarnya, tapi cuba je beli sebab ada discount hari tu. Lagipun brand Lady's Choice kan, well known brand. Mestilah sedap --- dengan harapan di dada.. :P

Bread with Pineapple Jam

Siap ada Butter knife lagi. Dah kata cikgu fnb haruslah ada. Saja je snap this, tempting kan tengok jem nenas tu walaupun N tak suka..

Bread with Pineapple Jam

Slices of fiber bread with a lightly spread of Pineapple Jam..

Dah siap.. N calit nipis je jem nenas ni sebab jem kan manis. N pula memang tak gemar manis-manis sangat kecuali coklat, tu pun dark chocolate. Tak suka jem nenas, tapi bila dah calit ke roti.. Nyum nyum.. sedap la pula. Kalau kasi bakar roti tu, calit butter sekali gerenti berkeping-keping N telan :D

Tuesday, February 3, 2015

Asyraf yang kreatif

Baby asy ni pantang kalau tengok budak yang mak jaga lukis atau tulis. Dia pun nak join juga. Untuk elakkan perebutan berlaku terpaksalah N sediakan dia pensel untuk dia conteng. Kertas pula recycle je. Guna kertas kerja yang takmau guna dah dan bagi dia conteng ;).

Asyraf yang kreatif

Suka dia.. Siap tunjuk untuk tangkap gambar. SekarĂ ng ni dah pandai dia. Apa-apa je suruh tangkap gambar. Memang betul-betul dah terkenan ke N ni.. Gila gambar..

Asyraf yang kreatif

Cantik anak mama lukis. Cantik?? Huhu.. What do u expect. Beri jelah pujian untuk tambahkan minat dia dalam bidang seni. N ada beli buku warna kat dia tapi dah ghaib ;p. Huhu pensel warna pun dah patah semua angkara dia. Sharpener dah bawa balik tapi tak asah lagi.

Tunggu ye asyraf.. Nanti mama asah